Wednesday, 7 January 2015

Seuraavaan mutkaan Docpointissa 2015

"Ratamoottoripyöräilijä Juha Kallio istuu nahkasohvalla kaljatölkki kädessä ja katsoo DVD:ltä yhtä maailman hurjimmista katuratakilpailuista. ”Pystyisitkö vetää tolleen?” kysyy kaveri vieressä. ”Pystyisin”, Juha vastaa rauhallisesti, vaikka Mansaaren TT-ajojen rata on haastava kuskille kuin kuskille. Vaarallisella reitillä on yli kaksisataa mutkaa, jotka pitää painaa mieleen etukäteen.

Pelkästä pystymisestä ei osallistuminen ole kiinni. Se edellyttää paitsi taitoa myös tuuria tallipaikan saamiseksi ja riihikuivaa rahaa kulujen kattamiseksi. Kotimaisista kilpailuista voitetuilla parinkympin bensalahjakorteilla ei paljon matkakassaa kasvateta, hyvä jos tankkiin saa tarpeeksi täytettä kotimatkalle Imatralle. Lähtisiköhän vaikka se tuttu kanankasvattaja sponsoriksi? Tie legendaariselle radalle on kuoppainen.

Seuraavaan mutkaan on elokuva ratamoottoripyöräilyn huimapäisestä maailmasta. Se on myös tarina periksiantamattomuudesta. Luovuttaminen ei ole vaihtoehto, vaikka unelmalta lähtisi pohja vain hetkeä ennen sen toteutumista."

Seuraavaan mutkaan Docpointissa
Ke 28.01.2015 klo18:30 Maxim 2, Kluuvikatu 1
To 29.01.2015 klo17:00 Kinopalatsi 8, Kaisaniemenkatu 2
Liput Finnkinon lippukaupasta www.finnkino.fi
Teksti: Hannamari Uotila / Docpoint 2015

No comments:

Post a Comment